איזה חלום תרצו להגשים?
תאתגרו אותנו ובואו נדבר
נא בחרו (לא חובה) סוג שירות/ים שאתם צריכים:
Edit Template
זמן קריאה: 1 דקות

חווית משתמש ux – ממשק משתמש ui

בעידן הדיגיטלי המתקדם שאנו חיים כיום, חווית המשתמש (UX) וממשק המשתמש (UI) הפכו למרכיבים מרכזיים בפיתוח אתרים, עיצוב אתרי אינטרנט ובניית אתרים. במאמר הזה, נעמוד על תתי הנושאים המרכזיים: מהו חווית המשתמש בכלל ואיך היא משפיעה על נכונות המשתמש להתמודד עם אתר האינטרנט שלך, ובנוסף, נתעקש על הצורך בממשק משתמש נכון ומקצועי על מנת לשפר את חוויית המשתמש ולהגביר את המרתם.

ui-ux2-768 | בניית אתרים | בניית אתרי וורדפרס | בניית אתר לעסק | עיצוב אתר אינטרנט | עיצוב אתרים | מעצב אתרים | מעצב אתרים פרילנסר | מומחה וורדפרס

מה זה בכלל חווית משתמש?

קראתי לא מזמן מאמר, שמדבר על משתמש חדש שנכנס לאתר הוא נוטש את הדף בתוך כ 3 שניות מרגע עליית התוכן של העמוד. 
איך אפשר לשפר את הנתון הזה שלא יחול על האתר של העסק שלנו?
ואם אנחנו מדברים על בניית אתר חנות וירטואלית אז בכלל איך לשפר אחוזי המרה של כניסה לאתר של העסק, לשהייה ממושכת ולמעשה לקניה?

חווית משתמש - הבנת המשתמש ופעולותיו

חווית המשתמש היא רמת הנוחות והשביעות שמשתמש מקבל משימוש במוצר או בשירות.
במקרה של אתרי אינטרנט, חווית המשתמש משפיעה על רמת השביעות הכללית של המשתמש, כמו גם על היכולת של האתר להשיג את המטרות שלו – החזרת המשתמשים לפעולה, הגברת המכירות, וכו'. 

חשיבות זו מתבטאת בהתחשבות בצרכי המשתמש, באופן שבו הוא משתמש באתר ובמנועי החיפוש עבור פתרון לבעיותיו וצרכיו.

ui-ux768 בניית אתרים | בניית אתרי וורדפרס | בניית אתר לעסק | עיצוב אתר אינטרנט | עיצוב אתרים | מעצב אתרים | מעצב אתרים פרילנסר | מומחה וורדפרס

רושם ראשוני

אין כמו רושם ראשוני – אהבה ממבט ראשון.
דף עמוס בתוכן ופונקציונליות של המון כפתורים יכול להלחיץ ולבלבל את המשתמש. אני לא רוצה ליצור מראה של עומס יתר, לכן עוד לפני עיצוב אתר אינטרנט, צריך לתת דגש על איוורור נכון של הדף. זה מתבצע בתחילת תהליך הקמת אתר אינטרנט, כשאנחנו בשלבי איפיון אתר אינטרנט או איפיון אפליקציה.
כל אלמנט או בלוק, אני מעוניין לרווח וליצור מראה נקי.

כמו כן, אני מעוניין לשמור על סדר מסוים ונכון.
הגריד של הדף, שיהיה אחיד בכל הדף ואפילו בכל דפי האתר.
כמובן שצריך להתייחס לכל המכשירים שבאמצעותו הגולשים נכנסים לאתר שלך. לכן במובייל פחות בא לידי ביטוי החשיבות של הגריד או של כל בלוק, שהרי הרוב המכריע יהיה של 100% מרוחב המכשיר, למעט הריווח הקטן של השוליים.

ממשק משתמש - עיצוב ונגישות

הממשק המשתמש הוא הפנים של האתר – הדרך בה המשתמש נוגע באתר ומשתמש בו.
עיצוב הממשק משפיע על חוויית המשתמש באופן ישיר, החל מסידור האלמנטים בדף, דרך כפתורי הפעולה, ועד לניווט בין העמודים.

עיצוב נכון ומקצועי מבטיח חוויית משתמש נעימה ויעילה, תוך שמירה על קלות השימוש ונגישות לכלל המשתמשים, לרבות אלו המשתמשים במכשירים ניידים.

חווית משתמש – ממשק משתמש

הבלטת היתרונות

אני מעוניין להבליט את מה שחשוב.
אם מדברים על בניית אתר מכירות אז לעשות את תהליך הקניה בתוך אתר חנות אונליין כמה שיותר קצר ולא להקשות ולהעיק על המשתמשים.

או מילוי טופס למשל, אני רוצה לדעת הרבה פרטים נחוצים, אך צריך לשאול את עצמנו, אם אנחנו היינו המשתמשים, היינו ממלאים טופס ארוך ומייגע?
אני אישית לא הייתי ממלא, להיפך הייתי בורח על נפשי ויוצא מהדף/האתר.

עוד דבר שמציק לי כגולש, זה פופאפים, יש כאלה בלתי נסבלים שלא מוצאים את כפתור הסגירה.
נניח שבדרך כלל מוצאים, עדיין זה דבר שמעצבן שקופץ לך משהו למסך ומקפיא  את העולם – למעשה מקפיא את החוויה שלך בזמן הגלישה באתר אינטרנט של העסק שלך.

אהבה ממבט שני

נצא מנקודת הנחה שהמשתמש נשאר באתר מעל 3 שניות..
הרגיש לו טוב הריווח והסדר. איך נגרום לו הנעה לפעולה?

בעצם זה כמו איש מכירות, ישנם כל מיני סוגים של אנשי מכירות – יש את האגרסיבים שמלחיצים, יש את המשבחים – למה כן כדאי וכן הלאה.

הנעה לפעולה צריכה להיות מדויקת מאד, לא להעמיס על הגולש מידי (יש מי שיחלוק עליי וזה בסדר), הרי מספיק שיש טופס אחד בולט והגולש יכול לראותו ואם ירצה – להשאיר פרטים ליצירת קשר.
אבל כמו שיש אנשי מכירות שונים, כך יש השגות אחרות לכל אדם, כמו שאומרים ארבעה אנשים ושמונה דעות שונות. 

אופטימיזציה למנועי חיפוש

חשיבות גדולה צריכה להינתן גם לאופטימיזציה של האתר למנועי החיפוש. בניית האתר על פי תקנים והנחיות SEO, יכולה להבטיח שהאתר יהיה נראה במקום הראשון בתוצאות החיפוש עבור מילות המפתח הרלוונטיות. בכך, הוא יהיה נגיש ונמצא בקלות על ידי המשתמשים המחפשים את התוכן או השירות שהוא מציע.

post-768-n2 | ממשק משתמש | חווית משתמש
החוייה עצמה

חייבים לזכור שהמתשמש הסופי אינו מכיר את אתר האינטרנט ולכן נעזור לו להכיר ולהבחין היכן יש פונקציונליות כזאת או אחרת.

אם זה אייקון או כפתור, נדאג לשנות אותם במעבר עכבר.
אם על ידי נתינה של צבע אחר, אם על ידי תזוזה של האלמנט וכדומה.

אימוץ טכנולוגיות וטכניקות חדשות

הפיתוח והעיצוב של אתרי אינטרנט דורשים אימוץ של טכנולוגיות וטכניקות חדשות באופן תדיר. חשיבות זו מתבטאת בשימוש בטכניקות עיצוב רספונסיבי, שימוש בתמיכה ב- CSS3 ו- HTML5, יכולות אנימציה ותנועה, ועוד. בכך, ניתן ליצור אתרים נעימים ומקצועיים, שמציעים חוויית משתמש מרשימה ומותאמת אישית.

לסיכום

אחרי שבדקנו שהעימוד והסידור של מבנה אתר אינטרנט כרצוננו, עוד מבלי לדבר על כל נושא הפונטים בעברית (קריאותם ונוחיותם),  ובלי לגעת על בחירת הצבעים (מה מתאים ומה פחות), אבל יש לנו את הכיוון לתשתית הבסיסית ואפשר להתקדם ולהטמיע את עיצוב אתר האינטרנט על גבי מערכת הוורדפרס.

ניתן לקרוא פה עוד על עיצוב אתר ובמיוחד על חווית משתמש ui\ux, ואלו ההבדלים בין חווית משתמש לממשק משתמש.

חווית המשתמש וממשק המשתמש הם עמודי השדרה המרכזיים בבניית אתרי אינטרנט יעילים ומוצלחים. על מנת לשפר את חוויית המשתמש ולהגביר את אחוזי ההמרה, חשוב להתייחס לצרכי המשתמש, לבנות ממשק משתמש נכון ומקצועי, ולאופטימיזציה של האתר למנועי החיפוש. באמצעות שימוש בכלים, טכנולוגיות ושיטות עדכניות, ניתן ליצור אתרי אינטרנט המציעים חוויית משתמש מרשימה ומותאמת אישית.

לכל שאלה, תהיה התייעצות וכדומה, אפשר ליצור קשר ואשמח לעמוד לשירותכם.
בהצלחה בפרוייקט!

הגעתם למקום הנכון :)